Onderscheidend biggenvoer
De fabriek van Voerwaarts in Sinderen in de Achterhoek is speciaal ingericht voor biggenvoer. Bij de ontwikkeling en productie van hoogwaardig biggenvoer gelden andere uitgangspunten dan bij de productie van vleesvarkensvoer of zeugenvoer. Bij biggenvoer geldt dat de kwaliteit van het voer bepalend is voor een probleemloze opname zonder verteringsproblemen. Zeker in de fase voor en net na het spenen is de juiste kwaliteit en samenstelling bepalend voor de gezondheid en de groei van de dieren. 
Voerwaarts BV heeft in haar fabriek focus op biggenvoeders en heeft uitsluitend topkwaliteit granen in huis van een constante kwaliteit. Dit graan is altijd van dezelfde oorsprong en wordt dubbel gereinigd. Van nature heeft het graan een hoog hectolitergewicht.
In onze fabriek produceren we biggenvoer in meel, kruimel, korrel of een combinatie hiervan. Er wordt koud geperst, zonder stoom, zodat de eiwitten in tact blijven en goed verteerd kunnen worden. Deels wordt gebruikt gemaakt van ontsloten granen, zodat het zetmeel in de biggenvoeders wel een verhitting heeft gehad. 

Focus op de biggenopfok
Binnen Voerwaarts BV is Rob Nieuwenhuis het aanspreekpunt voor u als zeugenhouder. Rob heeft vele jaren ervaring als nutritionist en stalnutritionist en is met zijn passie voor de varkenshouderij een graag gezien gesprekspartner in de stal. 
De speerpunten waar we met onze voeders en begeleiding op focussen zijn;
- Uitval na spenen ≤ 1,5%
- Optimale groei
- Hoge darmgezondheid <=> laag medicijngebruik
- Goede uniformiteit van de biggen <=> maximaal aantal verkoopbare kwaliteitsbiggen.

Onderscheidende aanpak in de productie
Door het biggenvoer goed af te stemmen op de specifieke bedrijfssituatie kan de uitval bij de gespeende biggen flink omlaag. Door deze aanpak kwam de uitval na spenen met onze biggenvoeders uit op gemiddeld 1,5 procent (cijfers 2017). Dat is een procent lager dan het landelijk gemiddelde.
Om dit te halen is een onderscheiden aanpak noodzakelijk. De Voerwaarts fabriek is gespecialiseerd in biggenvoeders. De grondstofkeuze en -kwaliteit, maalfijnheid en perstemperatuur zijn speciaal op biggen afgestemd. Dit samen heeft een zeer positieve invloed op weerstand en darmgezondheid van biggen. De grondstoffen zijn van een bekende herkomst en van een constante kwaliteit. In de zomermaanden wordt bovendien zolang mogelijk met de oude oogst granen gewerkt. De maalfijnheid wordt indien nodig per grondstof geoptimaliseerd. Vrijwel alle voerfabrieken persen hun korrels en brokken met stoom waardoor een behoorlijke verhitting plaatsvindt. Voor de (zuivel-)eiwitten in biggenvoer is dat ongewenst, bij Voerwaarts wordt geen gebruik gemaakt van stoom.

Samenwerking met ABZ Diervoeding
Voerwaarts BV is een volledig zelfstandig bedrijf. U kunt als zeugenhouder biggenvoer rechtstreeks bij Voerwaarts BV afnemen. Daarnaast zijn al onze biggenvoeders en zeugensupplementen binnen Nederland ook via ABZ Diervoeding verkrijgbaar. 

  
Duitsland
In de grensstreek van Nederland met Niedersachsen en Nordrhein-Westfalen zijn onze biggenvoeders verkrijgbaar via Remmer Agrar GmbH


Op biggenopfok.nl vindt u meer informatie over de producten en diensten van Voerwaarts voor de zeugenhouderij.

 Vervoerder Pex bezorgt Voerwaarts biggenvoer in Limburg
Vervoerder Pex uit St. Joost verzorgt het transport van Voerwaarts biggenvoer naar zeugenhouders in Limburg.