Rob NieuwenhuisNutritionist in de stal
Binnen Voerwaarts BV is Rob Nieuwenhuis het aanspreekpunt voor u als zeugenhouder. Rob heeft vele jaren ervaring als (stal)nutritionist en is met zijn passie voor de varkenshouderij een graag gezien gesprekspartner in de stal. 
De speerpunten waar we met onze voeders en begeleiding op focussen zijn;
- Uitval na spenen ≤ 1,5%
- Optimale groei
- Hoge darmgezondheid <=> laag medicijngebruik
- Goede uniformiteit van de biggen <=> maximaal aantal verkoopbare kwaliteitsbiggen.

Indien de resultaten in uw biggenopfok verbeterd kunnen worden, komt Rob Nieuwenhuis graag eens vrijblijvend bij uw in de stal voor een QuickScan. Aan het eind van het bezoek kan Rob concreet aangeven of en hoe Voerwaarts uw resultaten kan verbeteren en welke verbetering op het gebied van groei of uitval u van ons verwachten mag!
Voor informatie kunt u contact opnemen met Rob Nieuwenhuis via e-mail r.nieuwenhuis@voerwaarts.nl of mobiel 06-53351187.

Specifieke behoefte
Het voerpakket wordt afgestemd op de specifieke behoefte van uw bedrijf. Daartoe bezoekt nutritionist Rob Nieuwenhuis uw bedrijf. Hij kijkt samen met uw bijvoorbeeld naar de voeding in het kraamhok, de gezondheidssituatie, het voersysteem en de kruising. Belangrijk is ook de voeropname van de biggen: is die na spenen te laag of juist aan de ruime kant? In overleg wordt dan het beste biggenvoer gekozen. Indien nodig is dat een bedrijfsspecifiek voer. Deze werkwijze blijkt in de praktijk goed uit te pakken. Nieuwenhuis: “De darmgezondheid van de biggen gaat vooruit en er zijn minder problemen met bijvoorbeeld Streptokokken. Daarmee gaat ook het antibioticagebruik omlaag. Resultaten van nieuwe klanten laten zelfs een verlaging van de uitval van 50 tot 60 procent zien. Eindresultaat is dat de uitval bij de gespeende biggen op of zelfs onder 1,5 procent uitkomt. "

Begeleiding zeugenvoer
Voerwaarts levert geen vleesvarkensvoer of zeugenvoer. Rob Nieuwenhuis verzorgt bij diverse bedrijven wel de begeleiding inclusief nutritie op het gebied van zeugenvoer. Op dit gebied werken wij samen met ABZ Diervoeding. Rob maakt voor uw bedrijf een optimale samenstelling zeugenvoer en deze wordt volgens een tarief zonder begeleiding geleverd en gefactureerd door ABZ Diervoeding. De adviesuren van Rob worden separaat door Voerwaarts in rekening gebracht. 
 
 
Op biggenopfok.nl vindt u meer informatie over de producten en diensten van Voerwaarts voor de zeugenhouderij.