Voerwaarts BV beschikt over een SKAL erkenning voor biologisch voer. Wij richten ons qua biologisch voer onder eigen merk vooralsnog uitsluitend op voer voor hobbymatig gehouden kippen. Bij humane voeding nemen biologische eieren ten opzichte van gangbare eieren een aanzienlijk marktaandeel in. Onze biologische voeders zijn gericht op de particuliere houder van kippen, waarmee biologische eitjes ook voor hen binnen handbereik zijn.

Waarin onderscheidt bio kippenvoer zich van gangbaar kippenvoer?
Biologische kippenvoer onderscheidt zich op het gebied van grondstoffen én bewerking van die grondstoffen ten opzichte van gangbaar voer;
-De gebruikte zaden en granen en hun bijproducten zijn vrij van genetische manipulatie (GMO).
-De gebruikte ingrediënten zijn gecertificeerd biologisch geteeld, zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en zonder kunstmest.
-De bijproducten van humane voeding die in biologisch kippenvoer worden gebruikt zijn totaal anders verkregen dan de bijproducten die in gangbaar kippenvoer gebruikt worden. In gangbaar voer zijn ‘schroten’ zoals sojaschroot de belangrijkste eiwitbronnen. Sojaschroot wordt door middel van extractie met het oplosmiddel hexaan uit sojabonen gewonnen. Biologische eiwit van sojabonnen wordt door mechanische persing gewonnen, zonder gebruik van oplosmiddelen. We spreken bij biologisch sojaeiwit daarom ook niet over ‘sojaschroot’ maar over ‘sojaschilfers’.

Onze biologische kippenvoeders zijn daarnaast samengesteld voor de consument met kippen en niet voor de professionele pluimveehouderij. De voeders leggen niet de nadruk op een hoge leg-productie, maar op een gezonde kip. En een gezonde kip legt op zijn tijd een lekker ei. Kortom met onze biologisch kippenvoer heeft de consument het ideale voer voor een biologisch ei van eigen kippen!

Private label en een eigen merk
Wij leveren zowel onder ons eigen merk ‘Via Organica’ als onder private label biologisch kippenvoer. Onder private label maken we ook nog biologische voeders voor tuinvogels. We maken private labels voor collega leveranciers en winkelketens in zowel groot- als kleinverpakking. Onder de merknaam 'Via Organica' brengen we een serie biologische kippenvoeders op de markt. Deze biologische voeders zijn verkrijgbaar bij de betere dierenspeciaalzaken en bij biologische supermarkten zoals Bio Planet (BE). Via Organica biologische kippenvoeders zijn momenteel beschikbaar in de volgende soorten:

-Bio Scharrelmix 4kg en 12.5kg (volledige voeding)
-Bio Scharrelgraan 4kg en 12.5kg (aanvullende voeding)
-Bio Legkorrels 4kg en 12.5kg (volledige voeding)
-Bio Kuiken Opgroeimix 4kg en 12.5kg (volledige kuikenvoeding)

Voor meer informatie, zie ook onze website www.biologischkippenvoer.nl
 

Onze biologische kippenvoeders zijn geproduceerd onder toezicht van SKAL-biocontrole NL_BIO_01, ons Skal nr.: 027889.