Specialiteiten voor de huisdierenbranche
Door samenwerking met diverse sociale werkvoorzieningen en met de inzet van schooljeugd op zaterdagen is het aanbod van Voerwaarts naast de producten in bulk en zakgoed direct uit onze fabriek in de loop der jaren ook fors uitgebreid met een assortiment voer, snacks, strooisel en bijproducten voor kleinvee in emmers en afwijkende verpakkingen. Met dit assortiment, dat bij het verpakken veel 'handwerk' vraagt, bedienen we duidelijk een behoefte bij retailers in de huisdierenbranche. Door te werken met etiketten op emmers zijn de producten al vanaf relatief lage aantallen leverbaar aan winkelketens. Onderstaand een voorbeeld van de artikelen die we kunnen aanbieden:

-Kippenruwvoer / Groenvoer briketten voor kippen in 2,5 of 5L emmer
-Gammarus / Vlokreeftjes in 2,5L emmer
-Gedroogde meelwormen in 2,5L emmer
-Gesneden maïskolfjes in 2,5L emmer
-Kort tabakstro /  Tabaksteeltjes / Tabaksnippers in 5L emmer of PE-zak.
-Boekweitdoppen in 5L emmer
-Badzand voor kippen in 5L emmer
-Geitensnoep
-Varkenssnoep
-Paardensnoep
-Eekhoornvoer in 3L of 5L emmer
-Egelvoer in 3L of 5L emmer
-Gemengde knabbelsticks in 1L emmer

U herkent deze producten in de winkelschappen aan ons GMP nummer NL007391 of NVWA registratienummer NL213624 . Uiteraard zijn er vele andere producten door ons aan te bieden. Onderstaand een toelichting op een aantal items;
 

Kippenruwvoer
Kippenruwvoer is gedroogd groenvoer in briketvorm voor kippen. Het voorziet in de natuurlijke behoefte aan groenvoer bij kippen zonder groen buitenverblijf en bevordert het natuurlijk scharrelgedrag, waarmee verveling wordt tegengegaan. Kippenruwvoer kan het best worden aangeboden hangend in het hok in de speciale ruwvoerkorf. Deze korf kan Voerwaarts desgewenst meeleveren.

Gammarus
Gammarus, ook wel vlokreeftjes of rivierkreeftjes genoemd, zijn een waardevolle aanvulling op de voeding van vele vogels. Gammarus is een ideale eiwitbron voor de groei van jonge vogels en kuikens. Voor volwassen dieren kan Gammarus bijdragen aan een zachte en dichte bevedering. Gammarus kan ook als snoepvoer worden gebruikt om uw vogels te verwennen of handtam te maken.

Gedroogde Meelwormen
Gedroogde meelwormen zijn een eiwitrijke smakelijke voeding voor o.a. vogels, pluimvee en reptielen. Meelwormen zijn eigenlijk geen wormen, maar larven van de meeltor. Meelwormen worden gebruikt als voeding voor buitenvogels en diverse huisdieren. Meelwormen worden gekweekt op plantaardige voeding zoals graanmeel. Vlak voordat de larve gaat verpoppen wordt ze gedroogd door middel van microgolven. Door het drogen naar minder dan 12% vocht zijn meelwormen vrijwel onbeperkt houdbaar. Meelwormen kunnen ook als snoep of extraatje worden gebruikt om uw vogels zoals kippen te verwennen of handtam te maken.

Gesneden Maiskolfjes
Gesneden maiskolven zijn een natuurlijke traktatie voor kippen of konijnen. De kolven zijn gesneden zodat de kippen de korrels makkelijker kunnen lospikken van de kolf. Deze natuurlijke snack houdt uw kippen actief en gaat verveling tegen.

Kort Tabakstro
Tabakstro is afkomstig van de tabaksplant. Door de sterke tabaksgeur van dit stro blijven mijten en (bloed)luizen op afstand. Hiermee kan tabakstro helpen om uitwendige parasieten in het kippenhok of op de kippen tegen te gaan. Bloedmijten ontwikkelen zich met name bij warm en vochtig weer. Tabakstro kan preventief een bijdrage leveren in het voorkomen ervan, indien er al sprake is van een plaag van mijten is de werking van tabakstro vaak niet toereikend.

Boekweitdoppen
Boekweitdoppen zijn ideaal strooisel voor in het legnest van kippen. Boekweitdoppen zijn licht en zacht en nemen makkelijk vocht op zonder zelf hinderlijk vochtig te worden. De eieren zakken makkelijk weg in een laag boekweitdoppen. Dit zorgt in combinatie met het absorberend vermogen van boekweitdoppen dat de eieren schoon blijven. Indien u last heeft van één of meerdere kippen die eieren aanpikken, bieden Boekweitdoppen ook uitkomst. Omdat de eieren gemakkelijk wegzakken in een laag boekweitdoppen, ziet de kip het ei niet meer liggen.

Badzand voor kippen
Kippen nemen van nature graag een stof- of zandbad. Ze verspreiden fijn zand en stof tussen hun veren en schudden dat daarna uit. Hiermee verwijderen ze overtollig vet en ontdoen ze zich van luizen, vlooien en mijten. Door het schuren met fijn zand beschadigen deze ectoparasieten waardoor ze uitdrogen en doodgaan. Tijdens het baden strijken de kippen met de snavel hun pluimen glad en brengen er een olieachtige substantie op. Deze wordt uitgescheiden door de stuitklier en maakt de pluimen waterafstotend. Ons badzand voor kippen biedt een uitkomst wanneer de kippen niet over een natuurlijk stofbad kunnen beschikken. Dit is het geval wanneer de bodem van het hok en de uitloop bestaat uit beton, gaas, gras of een zware grondsoort zoals klei.

Geitensnoep / Varkenssnoep / Paardensnoep
Voerwaarts levert paardensnoep, geperst in een 16mm dikke brok in diverse smaken en diverse verpakkingsvormen. Relatief nieuw in ons assortiment zijn Varkenssnoepjes (16mm) en Geitensnoep (10mm). De overwegend lange snoepjes maken het mogelijk om de dieren eenvoudig uit de hand te laten eten. Door regelmatig snoep aan te bieden, kan men de dieren benaderbaar en handtam maken.

Eekhoornvoer
Voerwaarts heeft een zeer rijke mix met vele soorten noten zoals walnoten en hazelnoten in dop en pitten samengesteld voor eekhoorns. Dit product wordt inmiddels succesvol verkocht in vele Europese landen.

Egelvoer
Al vanaf de start van Voerwaarts, wordt er egelvoer geleverd aan diverse klanten. Diverse recepturen zijn mogelijk, bijvoorbeeld met gedroogde insecten.