Door onze focus op ‘gezondheidsoplossingen via het voer’  zijn we in contact gekomen met de vooruitstrevende rundveedierenartsen Jan Dijkhuizen en René Bemers van De Graafschap Dierenartsen en rundveespecialisten van Visscher Holland.  Met de gezamenlijke overtuiging dat preventieve gezondheid bij melkvee niet via de weg van medicatie loopt, maar via de weg van (veterinaire) voeding zijn we zowel met Visscher Holland als De Graafschap Dierenartsen droogstandsconcepten gestart. Voerwaarts levert geen regulier krachtvoer in bulk aan de melkveehouderij.

Anionisch droogstandsrantsoen
Slechte biestkwaliteit, weinig biest, slepende melkziekte, melkziekte en een teleurstellende melkgift zijn zeer vaak terug te leiden naar een slechte of incomplete voeding in de droogstand. Tussen een goed verlopen of slecht verlopen droogstand kan zomaar 2000 kg melk verschil zitten.

De specialisten van De Graafschap Dierenartsen of Visscher Holland analyseren uw bedrijfssituatie, bepalen de zuurgraad van de urine van uw vee en stellen op basis daarvan een droogstandsrantsoen voor uw bedrijf samen. De zuurgraad van de urine is een indicatie voor de hoeveelheid calcium die (ongewenst) de koe verlaat.

Onze droogstandsrantsoenen zijn gericht op een optimale kationen-/anionenbalans waardoor de koe de calcium weer in het lichaam vast houdt. Het mechanisme van verzurende rantsoenen in de droogstand is erop gericht om het calciummetabolisme actief te houden zodat de koeien rondom afkalven hiervan geen hinder meer ondervinden. Dit vertaalt zich dus in een goede biest kwaliteit en kwantiteit, geen zucht in de uier (oedeemvorming) en zoals gezegd geen klinische melkziekte meer. Dit alles heeft ook nog eens een positief effect op het tegengaan van slepende melkziekte en weerstand van de koe. De leverwerking van de koe blijft op deze manier gezond.

Een ‘typisch nederlands’ droogstandsrantsoen bevat eiwit uit kuilvoer en is dus hoog in kali. Hierbij adviseren we het product KatAn 10000 om bij te sturen. Bij een intensief droogstandsrantsoen gebaseerd op stro en mais past BioChlor erg goed om bij te sturen. Een combinatie van beide is ook mogelijk.

Refractometers
Voor het meten van de kwaliteit van de biest hebben wij altijd analoge en digitale refractometers voor u op voorraad. U kunt deze eenvoudig bestellen via www.kalvervoer.nl . Na uw bestelling ontvangt u per mail een tabel waarin de relatie van de gemeten Brix-waarde tot de biestkwaliteit wordt weergegeven.

Droogstandsrantsoen De Graafschap Dierenartsen
De gehele begeleiding vindt plaats door de rundveedierenartsen van De Graafschap Dierenartsen. Zij stellen voor uw bedrijf een specifiek Droogstandsrantsoen samen. Onderdeel van dit rantsoen is het droogstandsmeel waarin Voerwaarts de juiste additieven mengt. Voerwaarts levert en factureert dit DAP Droogstandsmeel aan uw bedrijf. Levering vindt standaard plaats in bigbags. Voerwaarts is GMP+ FRA gecertificeerd, staat op de witte lijst van NZO, beschikt over SecureFeed certificering en is deelnemer aan de Kringloopwijzer.

Contactgegevens De Graafschap Dierenartsen:
Werkgebied: Liemers, westelijke Achterhoek en oostelijk stuk Veluwe
Contactpersoon: René Bemers
J.F. Oltmansstraat 3A
Steenderen
Tel. 0575-587878
Email: administratiesteenderen@dgdierenartsen.nl

Droogstandsrantsoen Visscher Holland
De gehele begeleiding vindt plaats door de specialisten van Visscher Holland. Zij stellen voor uw bedrijf een specifiek Droogstandsrantsoen samen. Onderdeel van dit rantsoen is het VH droogstandsmeel waarin Voerwaarts de juiste additieven, waaronder Bio-Chlor mengt. Voerwaarts verzorgt de productie en de logistiek van dit VH Droogstandsmeel aan uw bedrijf in bigbags of eventueel los in de bulk. Visscher Holland verzorgt de facturatie en is de juridisch leverancier. Visscher Holland beschikt hiervoor uiteraard over de benodigde certificeringen.

Contactgegevens Visscher Holland:

Werkgebied: landelijk
Contactpersoon: Harrald Helmers, Tel. 06-12796767
Korte Venen 7
8331 TG Steenwijk
Tel. 0521 - 51 30 42
Email: info@visscherholland.com