Circulaire veehouderij concepten

Onderstaand enkele afnemers van ons circulaire voer waar we trots op zijn:

Zonvarken
Wij zijn er trots op om leverancier van het circulaire voer voor het concept Zonvarken te zijn. Zonvarken is een revolutionaire varkensboerderij met 3 sterren Beter Leven keurmerk, het heeft een goed verhaal voor varkens, boeren, buren en consumenten. Het laat zien dat maximaal dierenwelzijn, minimale emissies van CO₂, ammoniak, fijnstof en geur én een gezond inkomen voor de boer prima samen kunnen gaan. Het circulaire voer van Voerwaarts helpt Zonvarken om klimaatvriendelijk vlees te produceren. Meer op www.zonvarken.nl

Eva Vos – KipEigen www.kipeigen.nl

KipEigen

Zowel de leghennen als de haantjes bij KipEigen krijgen circulair voer. Bij KipEigen kun je eier-aandeelhouder te worden, waarbij je wekelijks jouw deel van de vers gelegde eieren krijgt. Of je adopteer een haantje voor het duurzaamste stukje vlees. De KipEigen eieren worden gelegd door dubbeldoelkippen van het ras Noord-Hollandse blauwe.

Dykhoeve – Herwen
Jeroen en Gerdien Stuyt houden in Herwen nabij Zevenaar varkens en runderen op een extensieve manier. De dieren worden met circulair voer bijgevoerd. Het vlees van op jaarbasis 220 varkens en 25 runderen wordt via de eigen boerderijwinkel, lokale landwinkels en horeca afgezet. Bezoekers van de Boerderijwinkel kunnen uiteraard een kijkje bij de dieren nemen. Meer info check www.dykhoeve.nl

De Goed Gevulde
Inge Vleemingh van De Goed Gevulde uit Halle houdt Hubbard vleeskuikens in een verplaatsbaar hok met uitloop in de wei en traaggroeiende varkens in de weide rond haar boerderij. De dieren worden gevoerd met resten van humane voeding van winkels uit de buurt en Inge vult dat aan met het voer van Voerwaarts Circulair. Meer op www.degoedgevulde.nl.

Wiersema Wagyu’s

Steven Wiersema werkt in Olst (Ov) toe naar een exclusieve familiekudde Wagyu’s. Met genetica die verder niet of nauwelijks in Nederland voorkomt. Zijn fokdoel is het verkopen van vlees en fokdieren. Het vlees wordt middels inschrijving vanuit huis verkocht.
De Wagyu’s worden minimaal bijgevoerd met het circulaire vleesveevoer.  “Wij weiden eigenlijk altijd, met uitzondering van echt slechte winterdagen. We mikken  op duurzame opfok en zetten dus in op veel lokaal geteeld voer. Wij gaan kruidenrijk grasland inzaaien en hopen volgend plantseizoen  ruim 300 meter heg te planten. Wij voeren gras en of hooi onbeperkt en daarnaast de Mineralenbrok Vitaal van Voerwaarts Circulair. Voor het afmesten voeren wij de Circulaire Vleesveebrok bij. Op die manier willen wij bewijzen dat je superieure kwaliteit kan produceren zonder een grote druk op het milieu” aldus Wiersema.

meer op www.wiersemawagyu.nl